PRIVACY POLICY 
(ENGLISH LANGUAGE)

Data controller
Sabina Korzunova, Individual Activity Statement Nr. 756511, address Kalnų str. 15, Lentvaris City, Lentvaris, Trakai District sav., Lithuania, phone number +37064027933, e-mail address info@sabinakorzunova.com, website www.sabinakorzunova.com.

1. DEFINITIONS USED
1.1. Personal data - any information relating to a natural person, a data subject whose identity is known or may be directly or indirectly identified using such data as a personal identification number, one or more of them being specific to a physical, physiological, psychological, economic, cultural or social features, location data, and Internet identifier.
1.2. "Processing of personal data" means any operation or sequence of transactions performed by automated or non-automated means with personal data or personal data sets, such as collection, recording, sorting, systemising, storage, adaptation or alteration, extraction, access, use, disclosure, transmission or distribution; otherwise making access to them, as well as collating or interconnecting with other data, limiting, erasing or destroying.
1.3. 'Data controller' means the natural or legal person, public authority, agency or other body which alone or jointly with others determines the purposes and means of the processing; where the purposes and means of processing such data are determined by Union or Member State law, the controller or the specific criteria for its designation may be determined by Union or Member State law.
1.4. Recipient - a natural or legal person, public authority, agency or other body to which personal data are disclosed, whether a third party or not.
1.5. Data Processor - a natural or legal person, public authority, agency or other body that processes personal data on behalf of the Data Controller.
1.6. "Data subject" means the natural person whose personal data are processed or intended to be processed.
1.7. Service Provider - Sabina Korzunova, Individual Activity Certificate no. 756511, address Kalnų str. 15, Lentvaris City, Lentvaris, Trakai District sav., Lithuania.
1.8. Privacy Policy - this document, which contains the basic rules for the collection, storage, processing and storage of Personal Data, and the rights of data subjects and the procedure for their implementation applicable to the Service Provider.
1.9. Regulation - 2016 April 27 Regulation (EU) 2016/679 of the European Parliament and of the Council on the protection of individuals with regard to the processing of personal data and on the free movement of such data and repealing Directive 95/46 / EC (General Data Protection Regulation).
1.10. Cookies are small files that are uploaded to a computer, phone, tablet, or other device used to identify the device. This concept covers not only cookies but also the use of similar tools.
1.11. Consent is any freely given, specific and unequivocal expression of a well-informed will of the Data Subject in a statement or unambiguous action by which he consents to the processing of personal data relating to him.
1.12. Website - The website managed by the service provider www.sabinakorzunova.com.
1.13. Direct marketing is an activity designed to offer individuals the goods or services by post, telephone or other direct means and / or to seek their opinion on the goods or services offered.

2. GENERAL PROVISIONS
2.1. In this Privacy Policy, we provide you with information on how the Service Provider manages the personal data of Data subjects with business relationships with the Service Provider. Additional information may be provided in the contracts, services, work order, purchase-sale and other contracts you enter into with the Service Provider.
2.2. We recommend that you read this Privacy Policy carefully before entering into any business relationship with the Service Provider. You may access the Privacy Policy at any time on the Website.
2.3. The Processing of Personal Data by the Service Provider is governed by the Regulation, the Law on Legal Protection of Personal Data of the Republic of Lithuania and other legal acts.

3. Principles of processing personal data
3.1 The amount of personal data processed depends on the services ordered or used by the Data Subject, and on the information provided by the Data Subject when ordering and / or using the Services and visiting the Site.
3.2. Data are processed only under legitimate processing criteria: The Service Provider in order to conclude and execute the agreement with the Data Subject; With the consent of the data subject; when processing personal data the Service Provider is bound by the relevant legislation; when personal data are processed for the legitimate interest of the Service Provider or a third party.
3.3. We strive to ensure that Personal Data is processed accurately, fairly and lawfully, for the sole purpose of being collected in accordance with clear and transparent principles and requirements for the processing of personal data established by law.
3.4. You do not need to provide any Personal Data, but you may not be able to establish a business relationship with the Service Provider in part or in full.

4. The scope, objectives and basis of personal data processing
4.1. We handle personal data for the purposes of selling the Service Provider's services (including but not limited to graphic design services), direct marketing, promotion, and other purposes set forth in this Privacy Policy.
4.2. Personal Data is protected by the Service Provider for no longer than required by the purposes of data processing, Data subjects and / or legislation. Usually (unless otherwise stated) personal data is processed by the Service Provider for 10 (ten) years after the receipt of personal data. If the Data Subject submits a request to restrict its data processing and the Service Provider satisfies such request, the collected personal data will no longer be processed, except for the retention of the collected data within the terms of the Privacy Policy. Specific terms for the processing of personal data, including storage, are or may be contained in the Privacy Policy and / or in the agreement with the Service Provider.
4.3. The personal data of the service provider's clients are processed for the purpose of concluding and executing the contract (including communication with the client), the processing of personal data is based on the legitimate interest and performance of the contract. For this purpose, we collect the following customer personal data: Name, surname, personal identification number, date of birth, telephone number, e-mail address, bank account number, residence address of the data subject, if the customer is a legal person: name, surname, position, representation base, phone number, email address. The data is processed as long as the contract with the client has expired with proper execution; then the data is stored for 10 (ten) years in order to declare, execute or defend the legal requirements of the Service Provider and the Service Provider in fulfilling the duty provided for in legal acts regarding archiving of documents.
4.4. The service provider also manages the personal data of potential customers by contacting the Service Provider by e-mail or social networks. Personal data of potential customers are processed for the purpose of concluding a contract, including but not limited to the purpose of providing preliminary consultation and offering the services of the Service Provider. The legitimate interest of the processing of personal data of potential clients is the basis. The Service Provider collects the names and e-mail addresses of potential customers, as well as other personal data of potential customers: date of birth, address of residence, photo, phone number and other information that has become known to the Customer when contacting the Service Provider. Personal Data of Potential Customers shall be processed until the contract is concluded or negotiations are terminated unsuccessfully, after which the data shall be stored for 5 (five) years in order to declare, execute or defend the legal requirements of the Service Provider and the Service Provider in fulfilling the obligation to archive the documents provided for in the legal acts.
4.5. For direct marketing purposes, the Service Provider manages the Personal Data on the basis of the data subject's consent. For direct marketing purposes, the Service Provider manages the following data: Name, surname, email address, phone number of the data subject. The data are processed from the date of receipt of the data subject's consent for 5 (five) years or until the data subject revokes the consent for the processing. If the Data Subject revokes consent for data processing for the purpose (s) discussed in this Clause, only the fact of consent of the Data Subject is retained for 10 (ten) years from the end of the consent period or revocation of consent in order to declare, execute or defend the legal requirements of the Service Provider. You have the right at any time to opt out of promotional messages sent by the Service Provider and you have the right, without giving reasons for your disagreement, to disagree with the processing of Personal Data for direct marketing purposes. Withdrawal of the consent already granted for the processing of Personal Data for direct marketing purposes You may express your will in writing in a clear and unambiguous manner to the Service Provider.
4.6. We provide Cookies information on the Site (Cookie Data is intended to collect Personal Data and collected Personal Data Processing Goals, Shelf Storage Period, information that can be revoked at any time by the User for consent to Cookie Recording). The Service Provider allows you to agree to the Cookie Recording on the Site Visitor End Device when you record functional, tracking, promotional, and / or third party cookies. Cookies are used on a legitimate interest: for website development, marketing campaign updates, site traffic statistics and monitoring, collecting the following information about visitors to the Site: browser and its version, language selection, location, time the visitor visited the Site. You must be provided with the information about Cookie usage and your consent must be obtained before using the cookie for the first time, ie. y. must have prior consent to the use of the cookie. In the event that consent has been obtained, the re-use of the same cookie in the future does not require the consent again for the same purpose. This also applies to cookies used by third parties.
4.7. The Service Provider may process your personal data for other purposes in accordance with the requirements of the Regulation and the Law on Legal Protection of Personal Data of the Republic of Lithuania.

5. Providing managed data to other entities. data controllers and managers
5.1. The Service Provider does not provide Personal Data processed by third parties without the prior consent of the Data Subject, except in the cases provided by law.
5.2. Recipients and recipient groups: state institutions and institutions, law enforcement agencies; auditors, legal and financial advisors; Third-world countries.
5.3. Your Personal Data may be processed by processors who provide the Service Provider with accounting, legal, IT maintenance and other services.
5.4. Data processors shall have the right to process Personal Data only in accordance with the instructions of the Service Provider and to the extent necessary for the proper performance of the contractual obligations. With the help of processors, we strive to ensure that processors also implement appropriate organizational and technical security measures and maintain the confidentiality of Personal Data.
5.5. Your Personal Data may be provided to third parties in the following ways: in writing, by electronic means of communication or in any other manner agreed with the processor.

6.  SERVICES PROVIDED BY PUBLIC SOCIAL MEDIA
6.1. The service provider has created and manages accounts in social media on Facebook, Instagram, LinkedIn, Behance, Services.lt, and Dribbble. All the information you provide via social media on Facebook, Instagram, LinkedIn, Behance, Paslaugos.lt and / or Dribbble (including messages, use of the "Like" and "Follow" fields, and other communications) or which comes from you when you visit the Service Provider Facebook , Instagram, LinkedIn, Behance,Paslaugos.lt and / or Dribbble accounts (including information received through social media using cookies) or by reading Service Provider records on social media networks are controlled by social network managers Facebook, Instagram, LinkedIn, Behance, Paslaugos.lt and / or Dribbble, so we recommend that you read the privacy statements of Facebook, Instagram, LinkedIn, Behance, Paslaugos.lt and / or Dribbble, and contact them directly for the use of your personal data.
6.2. Social Network Managers By giving the Service Provider the opportunity to create and administer Service Provider accounts on social networks, there may be restrictions on changing certain essential settings, and thus the Service Provider cannot influence what information the Social Network Managers will collect about you when the Service Provider creates accounts on social networks. All such settings, both selected by the Service Provider and social network managers, may affect the processing of your personal data through social media via Facebook, Instagram, LinkedIn, Behance, Paslaugos.lt and / or Dribbble by visiting the Service Provider's accounts or by reading the Service Provider's messages social media networks. Even if you are just looking at the Service Provider's messages on social media, social network managers can get some personal information, such as which terminal you use and your IP address.
6.3. Usually, social network managers manage your personal data (even those collected by the Service Provider after additional account settings) for the purposes set by social network managers based on the privacy policies of social network managers. However, by using social networks, communicating with the Provider through social networks, visiting the Paslaugos.lt Provider's accounts on social networks, or monitoring the Service Provider's records on them, the Service Provider receives information about you. The amount of data received by the service provider depends on the account settings selected by the Service Provider, agreements with social network managers on ordering additional services, cookies set by social network managers.
6.4. The Facebook social network manager collects information about what type of content you see on the Facebook social network, who you are communicating with, how often and how long you communicate with them, whether you are active on the social network, and other information, including information about the end device you are using. To learn more about the privacy policy of a Facebook social network manager, click here https://www.facebook.com/policy.php; For more information on cookies used on Facebook, please visit https://www.facebook.com/policies/cookies/.
6.5. Instagram social network manager collects information about what type of content you see on the Instagram social network, who you are communicating with, how often and how long you interact with them, are active in the social network, and other information. To learn more about the privacy policy of a social network Instagram manager, click here https://www.facebook.com/policy.php and here http://instagram.com/legal/privacy/; For more details on cookies used on the social network Instagram, please visit https://help.instagram.com/1896641480634370?ref=ig.
6.6. The LinkedIn social network manager collects information about what type of content you see on the LinkedIn social network, information about your education, who you communicate with, and other information. To learn more about the social networking policy of Linkedin, click here https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy; For more information on cookies used on the LinkedIn social network, please visit https://www.linkedin.com/legal/cookie-policy.
6.7. The Behance Social Network Manager collects information about what type of content you see, what you do on the Behance social network, who you communicate with, and other information. To learn more about the Behance social network manager's privacy policy, click here https://www.adobe.com/en/privacy/policy.html; for more information on cookies used by Behance on the social network, please visit https://www.adobe.com/privacy/cookies.html.
6.8. Paslaugos.lt social network manager collects information about what type of content you see, what you do on the social network of Paslaugos.lt, who you communicate with, and other information. To learn more about the privacy policy and cookies used by the Social Network Manager, click here https://paslaugos.lt/privatumo-politika.
6.9. The Dribbble social network manager collects information about what type of content you see, what you do on the Dribbble social network, who you communicate with, and other information. To learn more about the Dribbble social network manager's privacy policy and cookies, click here https://dribbble.com/privacy.

7. SECURITY OF PERSONAL DATA
7.1. The Service Provider makes every reasonable effort to ensure that Personal Data is protected from any unauthorized action by means of its internal organizational and technical measures. All Personal Data and other information provided by the Data Subject are considered confidential. Access to Personal Data shall be restricted to the Service Provider and to those processors for whom it is required to perform work functions or provide services.

8. RIGHTS OF DATA SUBJECTS
8.1. Each Data Subject has the following rights:
8.1.1. to access the Personal Data you submit at any time by contacting the Service Provider;
8.1.2. by submitting a written request for information, from which sources and what Personal Data has been collected, for what purpose they are processed, to whom they are provided;
8.1.3. requesting a written request by e-mail to correct incorrect, incomplete, inaccurate Personal Data and / or to suspend the processing of such Personal Data;
8.1.4. disagree with the processing of its Personal Data, except where such Personal Data is processed for a legitimate interest pursued by the Data Controller or a third party to whom the personal data are provided, and if the interests of the Data Subject are not overriding;
8.1.5. to require that the Personal Data provided be destroyed;
8.1.6. to require limitation of the processing of Personal Data;
8.1.7. to require that the Personal Data provided by him or her, if processed on the basis of his or her consent or contract, and if processed by automated means, be transferred to the Data Controller if this is technically feasible (data portability);
8.1.8. the right to object to the use of automated data processing only;
8.1.9. the right to object to the processing of Personal Data for direct marketing purposes;
8.1.10. the right to revoke the consent given to the processing;
8.1.11. the right to file a complaint with the State Data Protection Inspectorate regarding the processing of Personal Data.
8.2. Applying for Data Subject Rights The data subject has the right, either orally or in writing, to make a personal application, by post or by electronic means. If the implementation of the data subject's rights is requested in writing by post, then a copy of the identity document certified by a notary or in accordance with other legal acts must be submitted together with the application. If the Personal Data of the Data Subject, such as name, surname has changed, copies of the documents confirming the change of such data shall be provided together; if they are sent by post, then they must be confirmed by a notary or other procedure prescribed by legal acts. When submitting an application by electronic means, the application must be signed by a qualified electronic signature or by electronic means which allow for the integrity and indispensability of the text.
8.3. An application for the data subject's rights must be legible, signed by the person, and must contain the name, address and / or other contact details of the data subject for the purpose of maintaining the relationship or requesting a response to the data subject's rights.
8.4. The data subject may exercise his / her rights either by himself or through a representative. The person's representative must indicate in his request his / her name, address and / or other contact details to be used by the person's representative to receive a response, as well as the name of the person represented and any other data necessary for the proper identification of the data subject and to provide representation. document or a copy thereof. In case of doubt about the identity of the Data Subject, the Service Provider asks for additional information to make sure it is.
8.5. Upon receipt of the Application, we will provide a response no later than 30 calendar days from the date of receipt of the Application.
8.6. The Service Provider, acting as the Data Controller, has the right to refuse to exercise your rights in a reasoned manner under the grounds set out in the Regulation.
8.6. Information about the processing of your data is provided to you, the lawfulness and integrity of the data processing is checked, the processing operations are terminated, the data are destroyed free of charge.
8.7. You can submit your application in the following ways: by e-mail info@sabinakorzunova.com, or by sending or sending mail to Kalnų str. 15, Lentvaris City, Lentvaris, Trakai District sav., Lithuania.

9. FINAL PROVISIONS
9.1. The law of the Republic of Lithuania applies to the implementation and interpretation of the Privacy Policy.
9.2. If any provision of the Privacy Policy becomes or becomes invalid, the remaining provisions remain in effect.
9.3. This Privacy Policy is effective from the date of its publication on the Site. The Privacy Policy Site is available at any time. This Privacy Policy is not considered to be the Service Provider's and Your Agreement on the Processing of Personal Data. The Privacy Policy of this Privacy Policy informs you about the principles of processing your personal data. We may change the Privacy Policy at any time. All changes to the Privacy Policy are posted on the Site. Changes and / or additions to the Privacy Policy shall become effective upon their publication on the Site. We recommend that you regularly review our Privacy Policy.


PRIVATUMO POLITIKA
(LIETUVIŲ KALBA)
PRIVATUMO POLITIKA

Duomenų valdytojas
Sabina Korzunova, individualios veiklos pažymos Nr. 756511, adresas Kalnų g. 15, Lentvario m., Lentvario sen., Trakų r. sav., Lietuva, telefono numeris +37064027933, elektroninio pašto adresas s.korzunova@gmail.com, interneto svetainė www.sabinakorzunova.com.

1. VARTOJAMOS SĄVOKOS
1.1. Asmens duomenys – bet kuri informacija, susijusi su fiziniu asmeniu – duomenų subjektu, kurio tapatybė yra žinoma arba gali būti tiesiogiai ar netiesiogiai nustatyta pasinaudojant tokiais duomenimis kaip asmens identifikavimo numeris, vienas arba keli asmeniui būdingi fizinio, fiziologinio, psichologinio, ekonominio, kultūrinio ar socialinio pobūdžio požymiai, asmens buvimo vietos duomenys ir interneto identifikatorius.
1.2. Asmens duomenų tvarkymas – bet kokia automatizuotomis arba neautomatizuotomis priemonėmis su asmens duomenimis ar asmens duomenų rinkiniais atliekama operacija ar operacijų seka, kaip antai rinkimas, įrašymas, rūšiavimas, sisteminimas, saugojimas, adaptavimas ar keitimas, išgava, susipažinimas, naudojimas, atskleidimas persiunčiant, platinant ar kitu būdu sudarant galimybę jais naudotis, taip pat sugretinimas ar sujungimas su kitais duomenimis, apribojimas, ištrynimas arba sunaikinimas.
1.3. Duomenų valdytojas – fizinis arba juridinis asmuo, valdžios institucija, agentūra ar kita įstaiga, kuris vienas ar drauge su kitais nustato duomenų tvarkymo tikslus ir priemones; kai tokio duomenų tvarkymo tikslai ir priemonės nustatyti Sąjungos arba valstybės narės teisės, duomenų valdytojas arba konkretūs jo skyrimo kriterijai gali būti nustatyti Sąjungos arba valstybės narės teise.
1.4. Duomenų gavėjas - fizinis arba juridinis asmuo, valdžios institucija, agentūra ar kita įstaiga, kuriai atskleidžiami asmens duomenys, nesvarbu, ar tai trečioji šalis ar ne.
1.5. Duomenų tvarkytojas – fizinis arba juridinis asmuo, valdžios institucija, agentūra ar kita įstaiga, kuri  Duomenų valdytojo vardu tvarko asmens duomenis.
1.6. Duomenų subjektas – reiškia fizinį asmenį, kurio asmens duomenys tvarkomi ar ketinami tvarkyti.
1.7. Paslaugos teikėjas – Sabina Korzunova, individualios veiklos pažymos Nr. 756511, adresas Kalnų g. 15, Lentvario m., Lentvario sen., Trakų r. sav., Lietuva.
1.8. Privatumo politika – šis dokumentas, kuriame yra numatytos pagrindinės Asmens duomenų rinkimo, kaupimo, tvarkymo ir saugojimo taisyklės, bei Duomenų subjektų teisės ir jų įgyvendinimo tvarka, taikoma Paslaugų teikėjo.
1.9. Reglamentas – 2016 m. balandžio 27 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamentas (ES) 2016/679 dėl fizinių asmenų apsaugos tvarkant asmens duomenis ir dėl laisvo tokių duomenų judėjimo ir kuriuo panaikinama Direktyva 95/46/EB (Bendrasis duomenų apsaugos reglamentas).
1.10. Slapukai (angl. Cookies) – tai nedideli failai, įkeliami į kompiuterį, telefoną, planšetę ar kitą naudojamą įrenginį, kurių pagalba įrenginys yra atpažįstamas. Ši sąvoka apima ne tik Slapukus, bet ir panašaus pobūdžio priemonių naudojimą.
1.11. Sutikimas – bet koks laisva valia duotas, konkretus ir nedviprasmiškas tinkamai informuoto Duomenų subjekto valios išreiškimas pareiškimu arba vienareikšmiais veiksmais, kuriais jis sutinka, kad būtų tvarkomi su juo susiję asmens duomenys.
1.12. Svetainė – Paslaugos teikėjo valdoma interneto svetainė www.sabinakorzunova.com.
1.13. Tiesioginė rinkodara – veikla, skirta paštu, telefonu arba kitokiu tiesioginiu būdu siūlyti asmenims prekes ar paslaugas ir (arba) teirautis jų nuomonės dėl siūlomų prekių ar paslaugų.

2. BENDROSIOS NUOSTATOS
2.1. Šioje Privatumo politikoje mes pateikiame Jums informaciją apie tai, kaip Paslaugos teikėjas tvarko Duomenų subjektų, turinčių su Paslaugos teikėju dalykinius santykius, asmens duomenis. Papildoma informacija gali būti pateikta rangos, paslaugų, kūrinio užsakymo, pirkimo-pardavimo ir kitose sutartyse, kurias Jūs sudarysite(-ėte) su Paslaugų teikėju.
2.2. Prieš pradedant dalykinius santykius su Paslaugų teikėju, rekomenduojame atidžiai perskaityti šią Privatumo politiką. Su Privatumo politika galite susipažinti bet kuriuo metu Svetainėje.
2.3. Paslaugų teikėjo atliekamą Asmens duomenų tvarkymą reglamentuoja Reglamentas, Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymas ir kiti teisės aktai.

3. Asmens duomenų tvarkymo principai
3.1. Tvarkomų asmens duomenų apimtis priklauso nuo Duomenų subjekto užsakomų ar naudojamų paslaugų, ir to, kokią informaciją pateikia Duomenų subjektas, kai užsako ir (ar) naudojasi paslaugomis bei lankosi Svetainėje.
3.2. Duomenys tvarkomi tik esant teisėtiems tvarkymo kriterijams: Paslaugos teikėjui siekiant sudaryti bei vykdyti su Duomenų subjektu sudarytą sutartį; Duomenų subjekto sutikimu; kai tvarkyti asmens duomenis Paslaugos teikėją įpareigoja atitinkami teisės aktai; kai asmens duomenis reikia tvarkyti dėl Paslaugos teikėjo ar trečios šalies teisėto intereso.
3.3. Mes siekiame, kad Asmens duomenys būtų tvarkomi tiksliai, sąžiningai ir teisėtai, kad jie būtų tvarkomi tik tokiais tikslais, kuriais renkami, laikantis teisės aktuose nustatytų aiškių ir skaidrių asmens duomenų tvarkymo principų ir reikalavimų.
3.4. Jūs neprivalote pateikti jokių Asmens duomenų, tačiau gali būti, kad kad tokiu atveju iš dalies ar visiškai negalėsite užmegsti dalykinių santykių su Paslaugos teikėju.

4. Asmens duomenų tvarkymo apimtis, tikslai, pagrindas
4.1. Mes tvarkome asmens duomenis Paslaugos teikėjo paslaugų pardavimo (įskaitant, bet neapsiribojant grafinio dizaino kūrimo paslaugas) tikslais, tiesioginės rinkodaros, žinomumo skatinimo ir kitais, šioje Privatumo politikoje nurodytais tikslais.
4.2. Asmens duomenis Paslaugos teikėjas saugo ne ilgiau, nei to reikalauja duomenų tvarkymo tikslai, Duomenų subjektai ir/ar teisės aktai. Įprastai (jei nenurodyta kitaip) asmens duomenis Paslaugos teikėjas tvarko10 (dešimt) metų nuo asmens duomenų gavimo. Jei Duomenų subjektas pareiškia prašymą apriboti jo duomenų tvarkymą ir Paslaugos teikėjas tokį prašymą tenkina, surinkti asmens duomenys toliau nebetvarkomi, išskyrus surinktų duomenų saugojimą Privatumo politikoje nustatytais terminais. Konkretūs Asmens duomenų tvarkymo, įskaitant saugojimą, terminai yra ar gali būti nurodyti Privatumo politikoje ir/ar su Paslaugos teikėju sudaromoje sutartyje.
4.3. Paslaugos teikėjo klientų asmens duomenys tvarkomi sutarties sudarymo ir vykdymo (įskaitant komunikaciją su klientu) tikslais, asmens duomenų tvarkymo pagrindas – teisėtas interesas ir sudarytos sutarties vykdymas. Šiuo tikslu mes renkame šiuos klientų asmens duomenis: Duomenų subjekto vardą, pavardę, asmens kodą, gimimo datą, telefono numerį, elektroninio pašto adresą, atsiskaitomosios banko sąskaitos numerį, gyvenamosios vietos adresą, jeigu klientas – juridinis asmuo: atstovo vardą, pavardę, pareigas, atstovavimo pagrindą, telefono numerį, elektroninio pašto adresą. Duomenys tvarkomi tol, kol tinkamu įvykdymu pasibaigia su klientu sudaryta sutartis; po to duomenys saugomi 10 (dešimt) metų siekiant pareikšti, vykdyti ar apginti teisinius Paslaugos teikėjo reikalavimus bei Paslaugos teikėjui vykdant teisės aktuose numatytą pareigą dėl dokumentų archyvavimo.
4.4. Paslaugos teikėjas taip pat tvarko potencialių klientų asmens duomenys, kreipiantis į Paslaugos teikėją elektroniniu paštu ar socialiniuose tikluose. Potencialių klientų asmens duomenys tvarkomi sutarties sudarymo tikslu, įskaitant, bet neapsiribojant, tikslą suteikti preliminarią konsultaciją bei pasiūlyti Paslaugos teikėjo paslaugas. Potencialių klientų asmens duomenų tvarkymo pagrindas – teisėtas interesas. Paslaugos teikėjas renka potencialių klientų vardą, pavardę ir elektroninio pašto adresą, taip pat gali tvarkyti ir kitus potencialių klientų asmens duomenis: gimimo datą, gyvenamosios vietos adresą, nuotrauką, telefono numerį ir kitą informaciją, kuri tapo žinoma Klientui kreipiantis į Paslaugos teikėją. Potencialių klientų Asmens duomenys tvarkomi tol, kol sudaroma sutartis arba derybos baigiamos nesėkmingai, po to duomenys saugomi 5 (penkis) metus siekiant pareikšti, vykdyti ar apginti teisinius Paslaugos teikėjo reikalavimus bei Paslaugos teikėjui vykdant teisės aktuose numatytą pareigą dėl dokumentų archyvavimo.
4.5. Tiesioginės rinkodaros tikslais Paslaugos teikėjas tvarko Asmens duomenis Duomenų subjekto sutikimo pagrindu. Tiesioginės rinkodaros tikslais Paslaugos teikėjas tvarko šiuos duomenis: Duomenų subjekto vardas, pavardė, elektroninio pašto adresas, telefono numeris. Duomenys tvarkomi nuo Duomenų subjekto sutikimo gavimo 5 (penkis) metus arba iki tol, kol Duomenų subjektas atšaukia duotą sutikimą dėl duomenų tvarkymo. Jei Duomenų subjektas atšaukia sutikimą dėl duomenų tvarkymo šiame punkte aptartu tikslu (-ais), saugomas tik Duomenų subjekto sutikimo davimo faktas 10 (dešimt) metų nuo sutikimo termino pabaigos ar sutikimo atšaukimo siekiant pareikšti, vykdyti ar apginti teisinius Paslaugos teikėjo reikalavimus. Jūs turite teisę bet kada atsisakyti Paslaugos teikėjo siunčiamų reklaminių pranešimų ir turite teisę, nenurodydamas nesutikimo motyvų, nesutikti, kad Asmens duomenys būtų tvarkomi tiesioginės rinkodaros tikslu. Atšaukti jau duotą sutikimą dėl Asmens duomenų tvarkymo tiesioginės rinkodaros tikslu Jūs galite aiškiai ir nedviprasmiškai išreikšdamas savo valią raštu Paslaugos teikėjui.
4.6. Svetainėje Mes pateikiame informaciją apie Slapukus (Slapukų pagalba ketinamus rinkti Asmens duomenis ir surinktų Asmens duomenų tvarkymo tikslus, Slapukų saugojimo terminą, informacija apie tai, kad naudotojas bet kada savo sutikimą dėl Slapukų įrašymo gali atšaukti). Paslaugos teikėjas sudaro galimybę Jums sutikti dėl Slapukų įrašymo į Svetainės lankytojo galinį įrenginį, kai įrašomi funkciniai, stebėjimo, reklaminiai slapukai ir (ar) trečiosios šalies slapukai. Slapukai naudojami teisėto intereso pagrindu: Svetainės tobulinimo, rinkodaros kampanijų aktualizavimo, Svetainės lankomumo statistikos ir stebėsenos tikslais, renkant tokią informaciją apie Svetainės lankytojus: naršyklė ir jos versija, kalbos pasirinkimas, vieta, laikas, kurį lankytojas lankėsi Svetainėje. Informacija dėl Slapukų naudojimo Jums turi būti suteikta ir Jūsų sutikimas turi būti gautas prieš naudojant Slapuką pirmą kartą, t. y. privalo būti išankstinis sutikimas dėl Slapuko naudojimo. Tuo atveju, jei sutikimas buvo gautas, ateityje pakartotinai naudojant tą patį Slapuką tuo pačiu tikslu sutikimo dar kartą gauti nereikia. Tai galioja ir trečiųjų šalių naudojamų slapukų atžvilgiu.
4.7. Paslaugos teikėjas gali tvarkyti Jūsų asmens duomenis ir kitais tikslais laikydamasi Reglamento ir Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo reikalavimų.

5. Tvarkomų duomenų teikimas kitiems subjektams. duomenų valdytojai ir tvarkytojai
5.1. Paslaugos teikėjas tvarkomų Asmens duomenų neteikia tretiesiems asmenims be išankstinio Duomenų subjekto sutikimo, išskyrus teisės aktų nustatytus atvejus.
5.2. Duomenų gavėjai ir gavėjų grupės: valstybės įstaigos ir institucijos, teisėsaugos institucijos; auditoriai, teisės ir finansų konsultantai; trečiosios šalys.
5.3. Jūsų Asmens duomenis gali tvarkyti duomenų tvarkytojai, teikiantys Paslaugos teikėjui apskaitos, teisines, IT priežiūros ir kitas paslaugas.
5.4. Duomenų tvarkytojai turi teisę tvarkyti Asmens duomenis tik pagal Paslaugos teikėjo nurodymus ir tik ta apimtimi, kiek tai yra būtina siekiant tinkamai vykdyti sutartyje nustatytus įsipareigojimus. Pasitelkdami duomenų tvarkytojus, mes siekiame užtikrinti, kad ir duomenų tvarkytojai būtų įgyvendinę tinkamas organizacines ir technines saugumą užtikrinančias priemones bei išlaikytų Asmens duomenų paslaptį.
Jūsų Asmens duomenys tretiesiems asmenims gali būti teikiami šiais būdais: raštu, elektroninių ryšių priemonėmis ar kitu, su asmens duomenų tvarkytoju suderintu būdu.

PASLAUGOS TEIKĖJO PASKYROS SOCIALINĖS ŽINIASKLAIDOS PRIEMONĖSE
Paslaugos teikėjas yra sukūręs ir valdo paskyras socialinės žiniasklaidos priemonėse Facebook, Instagram, LinkedIn, Behance, Paslaugos.lt ir Dribbble. Visą informaciją, kurią Jūs pateiksite socialinės žiniasklaidos priemonėmis Facebook, Instagram, LinkedIn, Behance, Paslaugos.lt ir/ar Dribbble (įskaitant pranešimus, laukelių „Like“ ir „Follow“ naudojimą, bei kitą komunikaciją) ar kuri gaunama Jums aplankius Paslaugų teikėjo Facebook, Instagram, LinkedIn, Behance, Paslaugos.lt ir/ar Dribbble paskyras (įskaitant informaciją gaunamą socialinės žiniasklaidos priemonės naudojamų slapukų pagalba) ar skaitant Paslaugos teikėjo įrašus socialinės žiniasklaidos tinkluose, kontroliuoja socialinio tinklo valdytojai Facebook, Instagram, LinkedIn, Behance, Paslaugos.lt ir/ar Dribbble, todėl rekomenduojame perskaityti socialinių tinklų valdytojų Facebook, Instagram, LinkedIn, Behance, Paslaugos.lt ir/ar Dribbble privatumo pranešimus ir tiesiogiai susisiekti su jais dėl Jūsų asmens duomenų naudojimo.
Socialinių tinklų valdytojai Paslaugų teikėjui suteikdami galimybę sukurti Paslaugos teikėjo paskyras socialiniuose tinkluose ir jas administruoti gali būti apriboję galimybę keisti tam tikrus, esminius nustatymus ir tokiu būdu Paslaugų teikėjas negali įtakoti, kokią informaciją apie Jus rinks socialinio tinklo valdytojai Paslaugų teikėjui sukūrus paskyras socialiniuose tinkluose. Visi tokie nustatymai, tiek parinkti Paslaugų teikėjo, tiek nustatyti socialinių tinklų valdytojų, gali turėti įtakos Jūsų asmens duomenų tvarkymui naudojantis socialinės žiniasklaidos priemonėmis Facebook, Instagram, LinkedIn, Behance, Paslaugos.lt ir/ar Dribbble apsilankant Paslaugos teikėjo paskyrose ar skaitant Paslaugos teikėjo pranešimus socialinės žiniasklaidos tinkluose. Net, jei Jūs tik žiūrite į Paslaugos teikėjo pranešimus socialinės žiniasklaidos priemonėse, socialinių tinklų valdytojai gali gauti tam tikrą asmeninę informaciją, tokią kaip, kokiu galiniu įrenginiu Jūs naudojatės ir koks Jūsų IP adresas.
Paprastai, socialinių tinklų valdytojai Jūsų asmens duomenis (net ir tuos, kurie surinkti Paslaugos teikėjui pasirinkus papildomus paskyros nustatymus), tvarko socialinių tinklų valdytojų nustatytais tikslais, remdamiesi socialinių tinklų valdytojų privatumo politikomis. Tačiau Jums naudojantis socialiniais tinklais, bendraujant su Pasalugų teikėju per socialinius tinklus, apsilankant Pasalugos teikėjo paskyrose socialiniuose tinkluose ar stebint Paslaugos teikėjo įrašus juose Paslaugos teikėjas gauna informaciją apie Jus. Paslaugų teikėjo gaunamų duomenų apimtis priklauso nuo Paslaugos teikėjo parinktų paskyros nustatymų, susitarimų su socialinių tinklų valdytojais dėl papildomų paslaugų užsakymo, socialinių tinklų valdytojų nustatytų slapukų.
Facebook socialinio tinklo valdytojas renka informaciją, kokio tipo turinį Jūs matote, ką veikiate Facebook socialiniame tinkle, su kokiais asmenimis bendraujate, kaip dažnai ir kiek laiko su jais bendraujate, ar esate aktyvūs socialiniame tinkle ir kitą informaciją, įskaitant informaciją apie Jūsų naudojamą galinį įrenginį. Norėdami sužinoti daugiau apie socialinio tinklo Facebook valdytojo privatumo politiką spauskite čia https://www.facebook.com/policy.php; detalesnė informacija apie socialiniame tinkle Facebook naudojamus slapukus pateikta čia https://www.facebook.com/policies/cookies/.
Instagram socialinio tinklo valdytojas renka informaciją, kokio tipo turinį Jūs matote, ką veikiate Instagram socialiniame tinkle, su kokiais asmenimis bendraujate, kaip dažnai ir kiek laiko su jais bendraujate, esate aktyvūs socialiniame tinkle ir kitą informaciją. Norėdami sužinoti daugiau apie socialinio tinklo Instagram valdytojo privatumo politiką spauskite čia https://www.facebook.com/policy.php ir čia http://instagram.com/legal/privacy/; detalesnė informacija apie socialiniame tinkle Instagram naudojamus slapukus pateikta čia https://help.instagram.com/1896641480634370?ref=ig.
LinkedIn socialinio tinklo valdytojas renka informaciją, kokio tipo turinį Jūs matote, ką veikiate LinkedIn socialiniame tinkle, informaciją apie Jūsų išsilavinimą, su kuo bendraujate, ir kitą informaciją. Norėdami sužinoti daugiau apie socialinio tinklo Linkedin valdytojo privatumo politiką spauskite čia https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy; detalesnė informacija apie socialiniame tinkle LinkedIn naudojamus slapukus pateikta čia https://www.linkedin.com/legal/cookie-policy.
Behance socialinio tinklo valdytojas renka informaciją, kokio tipo turinį Jūs matote, ką veikiate Behance socialiniame tinkle, su kuo bendraujate, ir kitą informaciją. Norėdami sužinoti daugiau apie socialinio tinklo Behance valdytojo privatumo politiką spauskite čia https://www.adobe.com/lt/privacy/policy.html; detalesnė informacija apie socialiniame tinkle Behance naudojamus slapukus pateikta čia https://www.adobe.com/lt/privacy/cookies.html.
Paslaugos.lt socialinio tinklo valdytojas renka informaciją, kokio tipo turinį Jūs matote, ką veikiate Paslaugos.lt socialiniame tinkle, su kuo bendraujate, ir kitą informaciją. Norėdami sužinoti daugiau apie socialinio tinklo Paslaugos.lt valdytojo privatumo politiką ir naudojamus slapukus spauskite čia https://paslaugos.lt/privatumo-politika.
Dribbble socialinio tinklo valdytojas renka informaciją, kokio tipo turinį Jūs matote, ką veikiate Dribbble socialiniame tinkle, su kuo bendraujate, ir kitą informaciją. Norėdami sužinoti daugiau apie socialinio tinklo Dribbble valdytojo privatumo politiką ir naudojamus slapukus spauskite čia https://dribbble.com/privacy.


ASMENS DUOMENŲ SAUGUMAS
Paslaugos teikėjas savo vidinių organizacinių ir techninių priemonių pagalba deda visas protingas pastangas užtikrinti, jog Asmens duomenys būtų apsaugoti nuo bet kokių neteisėtų veiksmų. Visi Asmens duomenys ir kita Duomenų subjekto pateikta informacija laikoma konfidencialia. Prieigą prie Asmens duomenų turi tik Paslaugos teikėjas bei tie duomenų tvarkytojai, kuriems ji būtina darbo funkcijoms vykdyti arba paslaugoms teikti.

DUOMENŲ SUBJEKTŲ TEISĖSKiekvienas Duomenų subjektas turi šias teises:
bet kada susipažinti su savo pateiktais Asmens duomenimis kreipdamasis į Paslaugos teikėją;
pateikęs prašymą raštu gauti informaciją, iš kokių šaltinių ir kokie jo Asmens duomenys surinkti, kokiu tikslu jie tvarkomi, kam teikiami;
pateikęs prašymą raštu, elektroniniu paštu reikalauti ištaisyti neteisingus, neišsamius, netikslius Asmens duomenis ir (arba) sustabdyti tokių Asmens duomenų tvarkymo veiksmus;
nesutikti, kad būtų tvarkomi jo Asmens duomenys, išskyrus atvejus, kai šie Asmens duomenys yra tvarkomi dėl teisėto intereso, kurio siekia Duomenų valdytojas arba trečiasis asmuo, kuriam teikiami asmens duomenys, ir jei Duomenų subjekto interesai nėra svarbesni;
reikalauti, kad pateikti Asmens duomenys būtų sunaikinti;
reikalauti, kad būtų apriboti Asmens duomenų tvarkymo veiksmai;
reikalauti, kad jo paties pateikti Asmens duomenys, jeigu jie tvarkomi jo sutikimo ar sutarties pagrindu, ir jeigu jie tvarkomi automatizuotomis priemonėmis, Duomenų valdytojo būtų persiųsti kitam duomenų valdytojui, jeigu tai yra techniškai įmanoma (duomenų perkeliamumas);
teisę nesutikti, kad būtų taikomas tik automatizuotas duomenų tvarkymas;
teisę nesutikti, kad Asmens duomenys būtų tvarkomi tiesioginės rinkodaros tikslais;
teisę atšaukti duotus sutikimus dėl duomenų tvarkymo;
teisę dėl Asmens duomenų tvarkymo pateikti skundą Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai.
Kreiptis dėl Duomenų subjekto teisių įgyvendinimo Duomenų subjektas turi teisę žodžiu arba raštu, pateikiant prašymą asmeniškai, paštu ar elektroninėmis priemonėmis. Jeigu dėl Duomenų subjekto teisių įgyvendinimo kreipiamasi raštu, pateikiant prašymą paštu, tuomet kartu su prašymu turi būti pateikta notaro ar kita teisės aktuose nustatyta tvarka patvirtinta asmens tapatybę patvirtinančio dokumento kopija. Jeigu Duomenų subjekto Asmens duomenys, tokie kaip vardas, pavardė, yra pasikeitę, kartu pateikiamos dokumentų, patvirtinančių šių duomenų pasikeitimą, kopijos; jeigu jos siunčiamos paštu, tuomet turi būti patvirtintos notaro ar kita teisės aktų nustatyta tvarka. Teikiant prašymą elektroninėmis priemonėmis, prašymas turi būti pasirašytas kvalifikuotu elektroniniu parašu arba jis turi būti suformuotas elektroninėmis priemonėmis, kurios leidžia užtikrinti teksto vientisumą ir nepakeičiamumą.
Prašymas įgyvendinti Duomenų subjekto teises turi būti įskaitomas, asmens pasirašytas, jame turi būti nurodyti Duomenų subjekto vardas, pavardė, adresas  ir (ar) kiti kontaktiniai duomenys ryšiui palaikyti ar kuriais pageidaujama gauti atsakymą dėl Duomenų subjekto teisių įgyvendinimo.
Savo teises Duomenų subjektas gali įgyvendinti pats arba per atstovą. Asmens atstovas prašyme turi nurodyti savo vardą, pavardę, adresą ir (ar) kitus kontaktinius duomenis ryšiui palaikyti, kuriais asmens atstovas pageidauja gauti atsakymą, taip pat atstovaujamo asmens vardą, pavardę ir nurodyti kitus duomenis, kurie reikalingi duomenų subjekto tinkamam identifikavimui bei pateikti atstovavimą patvirtinantį dokumentą ar jo kopiją. Esant abejonių dėl Duomenų subjekto tapatybės, Paslaugos teikėjas prašo papildomos informacijos, reikalingos ja įsitikinti.
Gavę Prašymą, ne vėliau kaip per 30 kalendorinių dienų nuo Prašymo gavimo dienos mes pateiksime atsakymą.
Paslaugos teikėjas, veikdamas kaip Duomenų valdytojas, turi teisę motyvuotai atsisakyti įgyvendinti Jūsų teises, esant Reglamente nustatytiems pagrindams.
Informacija apie Jūsų duomenų tvarkymą Jums teikiama, duomenų tvarkymo teisėtumas ir sąžiningumas tikrinamas, duomenų tvarkymo veiksmai nutraukiami, duomenys sunaikinami neatlygintinai.
Prašymą pateikti galite šiais būdais: el.paštu s.korzunova@gmail.com, arba atsiuntus laišką adresu Kalnų g. 15, Lentvario m., Lentvario sen., Trakų r. sav., Lietuva.

BAIGIAMOSIOS NUOSTATOS
Privatumo politikos nuostatų vykdymui ir aiškinimui yra taikoma Lietuvos Respublikos teisė.
Jei kuri nors Privatumo politikos nuostata tampa ar pripažįstama negaliojančia, likusios nuostatos lieka galioti.
Ši Privatumo politika galioja nuo jos paskelbimo Svetainėje dienos. Su Privatumo politika Svetainėje galima susipažinti bet kuriuo metu. Ši Privatumo politika nėra laikoma Paslaugos teikėjo ir Jūsų susitarimu dėl Asmens duomenų tvarkymo. Šia Privatumo politika Pasalugos teikėjas  Jus informuoja apie Jūsų asmens duomenų tvarkymo principus. Mes galime bet kada pakeisti Privatumo politiką. Visi Privatumo politikos pakeitimai yra skelbiami Svetainėje. Privatumo politikos pakeitimai ir (ar) papildymai įsigalioja po jų paskelbimo Svetainėje momento. Rekomenduojame reguliariai peržiūrėti mūsų Privatumo politiką.

Back to Top